News

Demokratisering av programvara med plattformar med låg kod / ingen kod

De Transform Technology Summits börjar 13 oktober med en låg kod / ingen kod: för att möjliggöra företagskunskaper. Registrera nu!


Plattformar med låg kod / ingen kod stärker företagets smidighet, snabbare omsättningstider för utveckling och påskyndar affärsresultat-och detta är fokus för det senaste toppmötet i Transform Technology. Och automatisering, löftet om en låg kod för skapare och skapandet av fantastiska produkter, var i fokus för samtalet med Airtable -grundaren Andrew Ofstad och Zapier produktchef Chris Geoghegan, “Hur Zapier använder Airtable för att driva produktutvecklingstransform och leverera bra kundupplevelser. ”

“Vi vet alla i branschen hur svårt det är att hitta utvecklare att bygga mjukvarulösningar för att driva våra team”, säger Andrew Ofstad, medgrundare av Airtable. ‘Med ingen kod kan vem som helst bygga övertygande mjukvarulösningar utan att vara utvecklare eller förlita sig på IT. Det finns bristen, klyftan på marknaden som hjälper till att fylla verktyg utan kod. ”

Med Airtable, plattformen som Netflix använder för marknadsföring, genom Intuit för forskning och insikter, och genom A&E för innehållsplanering, kan team bygga sina egna arbetsflöden och modernisera sina affärsprocesser utan kod.

“Vi grundade företaget i tron ​​att de som gör arbetet i företag är de som bygger och konfigurerar sin programvara, inte programmerare, och att deras arbete inte ska ske genom hårdvara”, förklarar Ofstad. ‘Fokus var för oss: hur gör du dessa programkoncept enkla att förstå för slutanvändare av företag att sänka adoptionsnivån så att alla har de befogenheter som många av oss i Silicon Valley har som utvecklare? bygger någon sin egen programvara? ”

Zapier är en plattform utan kod för automatisering av arbete genom att ansluta mer än 3000 program och tjänster i automatiserade arbetsflöden. De lanserades 2011 för att stödja mer än 3000 applikationer på sin plattform, inklusive Salesforce, Google och Airtable.

“Ingen kod och låg kod är relativt nya termer, men problemen som dessa verktyg löser är inte nya,” sa Geoghegan. ‘Att ge människor enkla verktyg som inte kräver mycket teknisk kunskap innebär att de hade byggstenarna för att skapa ett arbetsflöde eller en process som var viktig för deras verksamhet, och ibland till och med ett helt företag. Så småningom kan lag röra sig snabbare. Det får dem att förnya. Genom att lägga makten i händerna på dessa människor på frontlinjerna inför dessa problem – tror vi att det är här innovation kommer att ske bäst. ”

Ofstad påpekar också att personen i teamet bäst vet hur programvaran ska fungera och hur den ska användas i deras team-inte en tredjepartsutvecklare eller någon på IT-avdelningen. Detta beror på att för mycket kan gå förlorad i översättningen mellan affärssidan och den tekniska sidan. En annan fördel är smidighet, när teamet som äger programvaran snabbt kan anpassa den efter deras behov.

“De kan ständigt förnya och upprepa sina processer när företagets omständigheter eller när deras mandat ändras”, förklarar han. ‘De kan snabbt ändra programvaran för att anpassa sig till hur nya processer fungerar och gå snabbare och förnya mer i sin verksamhet än de kunde med ett team av utvecklare de skulle behöva gå igenom, eller en IT -avdelning som ofta har en stor eftersläpning. ”

Låg kod / ingen kod och branschtrender

Pandemin upprörde de flesta branscher och väckte dem med behovet av att bli digitala först, som spänner över branscher, från media och underhållning till hälsa och fitness, handel och mer. Som ett resultat kan lanseringen av ett nytt företag vara mycket billigare, med en mycket större räckvidd – men också ett större konkurrenskraftigt område på global nivå.

“Med det här skiftet finns det ett ständigt behov av innovation,” sade Ofstad. ‘Du tävlar mot så många spelare i detta globala utrymme att du måste ständigt förnya dig för att hålla dig vid liv. Detta beror på behovet av digitala produkter och mjukvara och lösningar som gör att du kan gå snabbare och samordna med dina team i större skala. ”

Utöver det betyder de massiva, accelererande digitala transformationsföretagen som går igenom idag att allt mer kunskapsarbete kretsar kring programvara för team, och det är en stor del av hur företag innoverar och vinner. Kunskapsarbetare blir mer skickliga än någonsin inom mjukvara och använder fler produkter på sin arbetsplats på en högre nivå av sofistikering.

Ofstad pekar på förändringen i hur företag som Zapier och Airtable också tänker kring detta problem. Mycket arbete har gjorts för att förenkla komplexa processer – när det gäller Zapier, integration mellan tjänster och åtgärdsarbetsflöden och bredare arbetsflöden i näringslivet, och för Airtable, programstapeln för att bygga teamarbetsflöden – och göra det lättare för användare att använda när du skapar programvara.

Geoghegan förklarade också att pandemin har skapat en perfekt storm för lågkod för att demokratisera mjukvaruutveckling så att människor, oavsett deras roll eller bakgrund, kan lösa de problem som väntar. Pandemin gör också att människor tar en djupare titt på hur tekniken förändrar deras sätt att arbeta.

“Företagen förändras på grund av COVID”, sa han. ”Det har gett oss hela tiden tillsammans att ompröva hur vi bygger de företag vi bygger. Under denna tid såg vi hur snabbt förändringar kan ske. Ibland var det från vecka till vecka under pandemin. Lågkodade plattformar har gett oss möjlighet att reagera mer på förändringar, oavsett din roll. ”

Framtiden för lågkod

“Jag tror att nästa generation av grundare och företagare inte kommer att vara människor med mycket teknisk erfarenhet,” sade Ofstadt. ”Det är förmodligen lärare som bygger programvara för lärare, marknadsförare som bygger programvara för marknadsförare. Vi kommer att se många spännande innovationer från detta. ”

Det kommer också att finnas en större variation av människor och idéer inom teknik för att bygga nästa generations företag. Han förutspår att vi kommer att gå från det typiska affärspaketet för Powerpoint, Excel, Word och mer till något som Zapier, Airtable och Webflow som kommer att namnges som en del av människors kompetens i framtiden.

‘Jag skulle bara vilja se fler och fler av dessa kreativa och ambitiösa systemtänkare har förmågan att bygga inom sina företag utan att skriva mycket kod och studera datavetenskap i fyra år osv. , ”Sa Geoghegan. ‘Jag skulle vilja se fler CV med Airtable och Zapier som de bästa färdigheterna, inte bara Microsoft Office -paketet. Jag är mycket spänd på att se hur en ny generation människor skapar med dessa verktyg. Detta är den mest tillfredsställande delen av arbetet med en sådan produkt. ”

VentureBeat

VentureBeats uppdrag är att vara ett digitalt stadstorg för tekniska beslutsfattare att få kunskap om att omvandla teknik och transaktioner. Vår webbplats ger viktig information om datateknik och strategier för att vägleda dig när du leder dina organisationer. Vi inbjuder dig att gå med i vår community för att få tillgång till:

  • aktuell information om ämnen som intresserar dig
  • våra nyhetsbrev
  • bifogat tankledarinnehåll och rabatter på tillgång till våra värderade möjligheter, som t.ex. Förvandla 2021: Läs mer
  • nätverksfunktioner och mer

Bli medlem

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button