News

FDA godkänner första e -cigarett – WebMD

Av Robert Preidt och Robin Foster
HealthDay Reporter

ONSDAG 13 oktober 2021 (HealthDay News) – U.S. Food and Drug Administration meddelade sitt första godkännande för en elektronisk cigarett på tisdagen.

Tillstånd att sälja beviljades RJ Reynolds för tre av hans vapesmakade vapeprodukter från Vuse.

“Dagens godkännande är ett viktigt steg mot att säkerställa att alla nya tobaksvaror utsätts för FDA: s robusta, vetenskapliga utvärdering före marknaden. Tillverkarens data visar att tobaksvarusprodukter kan vara till nytta för” Rökare som byter till dessa produkter – antingen helt eller med en betydande minskning av cigarettkonsumtionen – genom att minska deras exponering för skadliga kemikalier, säger Mitch Zeller, chef för FDA: s centrum för tobaksvaror, i ett pressmeddelande från byrån.

FDA tillade att det hade nekat företagets tillstånd att sälja 10 smakämnen, men sa inte vad de var. De tre godkända produkterna är mindre benägna att tilltala barn och tonåringar. Även om produkterna nu kan säljas i USA, har FDA betonat att de varken är säkra eller godkända av FDA, och att rökare inte får använda dem.

‘Vi måste vara vaksamma med detta tillstånd, och vi kommer att övervaka marknadsföringen av produkterna, inklusive om företaget inte uppfyller några lagkrav, eller om det finns trovärdiga bevis för betydande användning av personer som inte tidigare har använt en tobaksprodukt. inklusive ungdom. “Vi kommer att agera vid behov, inklusive återkallelse av auktorisationen”, tillade Zeller.

Men förespråkare mot rökning var inte övertygade.

“Även om det är ett positivt steg att FDA har avslagit ansökningar om 10 smaksatta e-cigaretter från Vuse, är det oroande att en produkt som har tre gånger nikotinkoncentrationen som lagligt tillåtet i Kanada, Storbritannien och Europa har godkänts. “Vuse-produkter med denna nivå av nikotin sätter ungdomarna i vårt land i hög risk för missbruk”, säger Matthew Myers, president för The Campaign for Tobacco-Free Kids, i ett uttalande.

FDA erkänner frågan om antivapen i sitt uttalande.

“FDA är medvetet om att National Youth Tobacco Survey (NYTS) 2021 har funnit att cirka 10 procent av gymnasieeleverna för närvarande använder e-cigaretter med namnet Vuse som sitt vanliga märke. Dessa produkter”, sade byrån.

Men “bevisen indikerade också att det luktade jämfört med icke-tobaksanvändare [vaping] produkter är det mindre sannolikt att unga människor börjar använda tobakssmak [vaping] produkter och sedan byta till produkter med högre risk, till exempel brända cigaretter, “tillade FDA. Uppgifterna indikerar också att de flesta unga och unga vuxna som [vaping] börja med smaker som frukt, godis eller mynta, och inte tobaksmak. Dessa data förstärker FDA: s beslut att godkänna tobakssmakade produkter eftersom dessa produkter är mindre tilltalande för ungdomar och godkännande av dessa produkter kan vara fördelaktigt för vuxna som bränns, vilket helt byter till [vaping] eller minska sin cigarettkonsumtion avsevärt. “

FDA noterade också att det har infört reklamrestriktioner för Vuse -produkter för att begränsa exponering för ungdomar.

Ändå var det minimal tillsyn av den amerikanska regeringen eller forskning om e-cigaretter, även om de hade varit tillgängliga i landet i mer än ett decennium. Opartisk Press rapporterad.

FDA står inför ett domstolsdatum för reglering av produkterna och har genomfört en omfattande granskning för att avgöra vilka produkter det ska tillåta att förbli på marknaden.

I september sade byrån att den hade avslagit ansökningar om mer än 1 miljon e-cigaretter och relaterade produkter, främst för att den kunde tilltala tonåringar. AP rapporterad.

Beslut om produkter från de flesta stora vapingprodukterna, inklusive Juul, har ännu inte slutförts.

Det mest populära märket bland tonåringar är en engångs-e-cigarett som heter Puff Bar, som finns i smaker som rosa limonad, jordgubbe och mango. AP rapporterad. Engångs-e-cigaretter omfattas inte av de strikta smakbegränsningarna för produkter som Juul.

Mer information

Besök US Department of Health and Human Services för mer information om farorna med vaping.

KÄLLA: Opartisk Press, 13 oktober 2021, pressmeddelande, US Food and Drug Administration

.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button