News

GOP-lagstiftare i Alaska kräver att apotekare fyller i ivermektin-skript för COVID-19 “inga frågor”

Som sagt uppmanar senatens majoritetsledare Shelly Hughes från Palmer, Alaska, regeringen Mike Dunleavy att distribuera ivermektin och vitaminer till Alaska invånare “Som vissa läkare föreskriver i Alaska men inte fyller apotek”, enligt Anchorage Daily News.

Dessutom vittnade tre medlemmar av GOP -huset under ett apoteksmöte i Alaska, som tydligen var under press eller krävde att farmaceuter skulle fylla i recept av dessa läkare som insisterar på att förskriva ett läkemedel som FDA bara har godkänt för parasitmaskar att behandla. Förra gången vi kontrollerade det är inte COVID-19 det.

‘Kanske apotekarna kan riktas – eller riktad fel ord – föreslå att de låter läkarna faktiskt vara läkare och göra sitt jobb, säger rep. Kevin McCabe från Big Lake sa, enligt en rapport från Alaska Public Media. “Patienten och läkaren måste fatta beslutet.”

Om du undrar var tanken på att använda ivermektin kommer från, började det våren 2020 i Australien. Forskare har funnit att läkemedlet dödade viruset i ett laboratorium. Problemet var att den mängd du behövde sannolikt också skulle döda en person.

“Du kan ta mycket medicin och ta det till en hög koncentration så att du kan ha effekt i ett laboratorium mot patogener”, säger Sunil Parikh, professor i epidemiologi och infektionssjukdomar vid Yale School of Public Health, till Seattle Times. “Om vi ​​använder det hos människor, bör vi hitta den favoritplats där läkemedlet har sin positiva effekt, men risken för någon av biverkningarna är mycket låg.” Ivermectin nådde inte denna “sweet spot” mellan effekt och låg risk för behandling av COVID-19.

Men all den verkliga vetenskapen avskräcker inte dem som gör de riktiga sakerna som verkar mot viruset, till exempel att få COVID-19-vaccinet, bära en mask eller hålla sig borta i stora folkmassor.

Människor som Kenai Peninsula Borough Borgmästare Charlie Pierce, som vill att Alaska ska bli en testplats för användning av ivermektin i kampen mot COVID-19. Eller Mike Coons, en av två Dunleavy -möten Alaskakommissionen för åldrande, som också vittnade vid apotekstyrelsemötet.

Coons berättade för Alaska Public Media att han är upphetsad över fynden av hydroxiklorokin och ivermektin. Och när han utsattes för en granne som hade coronaviruset sa han att hans läkare var villig att förskriva båda medicinerna om Coons behövde dem.

Coons fick veta att fylla i ett recept för ivermektin för behandling av COVID-19 kan leda till att en läkare och en farmaceut tappar sina licenser.

‘Vad vi behöver göra med detta råd är att berätta för Kroger och Fred Meyer’s och Safeway och Carr’s och Walgreens att om du ska arbeta i Alaska under tillstånd av staten Alaska, ge dem ett recept, få receptet till patienten – inga andra frågor än vad de normalt ska ställa ”, vittnade Coons. Coons nämnde inte om denna policy skulle omfatta Plan B, det så kallade morgon-efter-p-piller som många konservativa lagstiftare anser att apotekare borde få vägra patienter.

Hela ivermektin -dille för dem som utövar och tror på verklig vetenskap får dem att känna sig rädda och frustrerade.

“Vi har redan ett tråkigt exempel på hydroxiklorokin, som används för malaria, vilket uppenbarligen inte hade några positiva konsekvenser”, säger Parikh. Han tillägger: “Jag är rädd för tillfället att vi är på sidan med ivermektin.”

Hyckleri är uppenbart i USA Eftersom IDP-lagstiftare fortsätter att förespråka användning av obevisade behandlingar, tvingas kvinnor att bekämpa lagar som förbjuder beprövade medicinska förfaranden som aborter, begränsad tillgång till olika former av FDA-godkänd preventivmedel och självmord som stöds av läkare. Det är förbjudet att.

Jag kan inte säga det bättre än FDA via Instagram: ‘Du är inte en häst. Sluta med det #Ivermektien. Det är inte godkänd för behandling #COVID. ”


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button