News

James Webb rymdteleskopets resa in i rymden [Video]

De James Webb rymdteleskop Det blir det största och mest kraftfulla teleskop som någonsin skjutits upp i rymden.

Webbs flygning till omloppsbana kommer att ske på en Ariane 5 -raket från den europeiska rymdporten i Franska Guyana.

Webb är nästa stora rymdvetenskapliga observatorium, utformat för att besvara utmärkta frågor om universum och göra genombrottsfynd inom alla områden inom astronomin. Webb kommer att se vårt ursprung ytterligare – från bildandet av stjärnor och planeter, till födelsen av de första galaxerna i det tidiga universum.

Under den första månaden i rymden, på väg till den andra Langrange -punkten (L2), kommer Webb att genomgå en komplex utvecklingssekvens. De viktigaste stegen i den här sekvensen är veckningen av Webbs solskydd-en femlagers, diamantformad struktur på storleken på en tennisbana-och den ikoniska 6,5 ​​meter breda spegeln, bestående av ett bikakeliknande mönster med 18 sexkantiga , guldpläterade speglar. segment.

ESA, tillsammans med partners, ansvarade för utvecklingen och kvalificeringen av Ariane 5 -anpassningar för Webb -uppdraget och för förvärvet av lanseringstjänsten. Förutom lanseringstjänster bidrar ESA till två av de fyra vetenskapliga instrumenten (NIRSpec och MIRI) och tillhandahåller personal för att stödja missionsoperationer.

Webb är ett internationellt partnerskap mellan NASA, European Space Agency (ESA) och Canadian Space Agency (CSA).


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button