News

Kinas AI -dominans oroar Pentagon och andra amerikanska tjänstemän

Pentagons första mjukvaruofficer avgick plötsligt tidigare denna månad, och nu vet vi exakt varför: Nicolas Chaillan, tidigare CSO för U.S. Air Force and Space Force, sa till Financial Times att USA “inte har någon konkurrenschans över 15 till 20 år mot Kina ”när det gäller it -krigföring och artificiell intelligens.

Chaillan, en 37-årig teknikentreprenör, tillade att cyberförsvaret på många myndigheter är “dagisnivå” och att företag som Google gör USA en björntjänst genom att inte längre arbeta med militären om AI, som kinesiska företag gjort en “massiv investering” i AI utan att avbryta etikens allt. Och medan du lämnar jobbet eftersom Amerika redan har förlorat AI -loppet, är det lite dramatiskt, men Chaillan är inte den enda som är orolig för Kinas dominans på denna arena.

Vi kan alla hålla med om att ingen vill att Kina ska uppfinna en verklig version av Skynet, den allsmäktiga AI som tar över planeten Terminator filmer. Men vi vill inte heller att USA ska göra det. Men hur ser mållinjen ut i detta AI -lopp egentligen? Och vill USA verkligen vinna till varje pris?

Experter har jämfört AI -loppet med rymdloppet i åratal – och varnar för att USA förlorar det. Detta är en praktisk analogi, eftersom den hjälper amerikanerna att placera aktuella konflikter med länder som Kina och Ryssland i det kalla krigets välbekanta sammanhang. Många har hävdat att vi har hamnat i ett andra kalla krig och att landet som vinner AI -loppet kommer att ta tronen som den dominerande supermakten. Men AI -revolutionen handlar inte bara om att bekämpa krig eller geopolitisk dominans. Det vi vill bygga kommer att förändra nästan alla aspekter av våra liv, från hur vi driver våra företag till hur vi behandlar information till hur vi hanterar den.

Det är därför absolut nödvändigt att USA tänker på den snabba insamlingen av en framtid full av autonoma bilar, gränslös datainsamling och heltidsövervakning. Det här är de applikationer som kommer att möjliggöra nästa generation av AI, och om en liten grupp mäktiga teknikföretag och / eller den amerikanska militären bedriver innovation utan att få rätt lutningar kan denna världsförändrande teknik leda till oavsiktliga oavsiktliga konsekvenser . President Biden uppmanade USA och Europa att arbeta tillsammans för att utveckla ny teknik i ett tal i februari under Münchens säkerhetskonferens.

“Vi måste formulera de regler som avgör teknikens framsteg och normerna för beteende inom cyberrymden, artificiell intelligens, bioteknik så att den kan användas för att lyfta människor, inte för att fästa dem,” sa Biden. ”Vi måste stå upp för de demokratiska värderingar som gör att vi kan uppnå allt, och vi måste slå tillbaka mot dem som monopoliserar och normaliserar förtryck.

Du kan också titta på nuvarande Kina för att se hur den närmaste framtiden för ett mer AI-centrerat samhälle kan se ut. Som Kai-Fu Lee argumenterar i sin bok AI Supermakter: Kina, Silicon Valley och New World Order, Kina har varit mer aggressiva när det gäller att genomföra AI -genombrott, särskilt i övervaknings- och datainsamlingsapplikationer, delvis tack vare statligt stöd och brist på tillsyn, vilket har fått vissa teknikföretag att hoppa dit och hela branschen dominerar. WeChat och dess moderbolag, Tencent, är perfekta exempel på detta. På WeChat verkar sekretess inte vara en prioritet, men de stora mängder data som appen kan samla in är verkligen användbara för AI -utbildning.

‘Tänk dig att Facebook förvärvade Visa och Mastercard och integrerade allt i funktionerna, samt investerade pengar i Amazon och Uber och OpenTable, och så vidare, och skapade ett ekosystem som du först loggade in på Facebook. “dessa saker är bara ett klick bort och sedan kan du betala för dem med ett annat klick”, sa Lee till New York magazine. “Det är den typ av bekvämlighet som WeChat har medfört, och dess verkliga värde är den gigantiska datamängden för all användardata som går igenom den.”

Detta är den typ av vinst-till-kostnad-strategi som verkar ge Kina en fördel i AI-loppet. Kina verkar också komma ikapp när det gäller att sätta standarder för algoritmisk etik. Förra veckan utfärdade landet sina första riktlinjer någonsin om AI -etik. USA har länge vetat att algoritmer kan vara rasistiska eller sexistiska, och Pentagon antog sina riktlinjer för etisk AI för nästan två år sedan. Och som vi nyligen lärt oss kan AI som företag som Facebook och YouTube använder för att servera innehåll också användas för att radikalisera människor och undergräva demokratin. Därför – särskilt i kölvattnet av Facebooks whistleblower -skandal som avslöjat intern forskning som visar att dess produkter är skadliga för vissa användare, inklusive tonårsflickor – verkar amerikanska lagstiftare vara mer intresserade av att prata om hur man reglerar algoritmer snarare än att besegra Kina. AI -loppet.

För övrigt utesluter de två sakerna inte varandra. Chaillan, tidigare chef för militär programvara, förtjänade verkligen sin rätt till en åsikt om hur snabbt USA utvecklar sitt cyberförsvar och artificiellt intelligenta datorer. Och nu när han tar sin kunskap om hur Pentagon fungerar till den privata sektorn, kommer han sannolikt att tjäna bra pengar på att hantera sina bekymmer. För oss andra borde uppkomsten av AI inte vara en ras mot Kina. Det är mer som ett poker med hög insats.

Denna berättelse publicerades först i Recode -nyhetsbrevet. Logga in här så du missar inte nästa!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button