News

Kixeye -aktieägare stämmer Stillfront för 30 miljoner dollar för allvarlig tvist

Gå med spelledare online på GamesBeat Summit Nästa 9–10 november. Läs mer om vad som händer härnäst.


Kixeye -aktieägare har väckt en stämning mot Stillfront Group på mer än 30 miljoner dollar i en omtvistad utbetalning i samband med förvärvet.

Fortis Advisors, en företrädare för säljaren som agerar på uppdrag av Kixeyes aktieägare, lämnade ärendet till talarstolen i Delaware idag. I den hävdar Kixeye att Stillfront avsiktligt brutit mot ett fusionsavtal om en vinst på 30 miljoner dollar, eller en bonus som ska betalas om Kixeye når vissa milstolpar. Rättegången ger ett fönster till normala privata förhandlingar mellan företag.

Vi bad Stockholm, Sverige, i Sverige, om kommentarer. I juni 2019 förvärvade Stillfront Kixeye för 90 miljoner dollar i ett avtal med ett resultat på 30 miljoner dollar, baserat på Kixeyes förväntade ekonomiska resultat för 2019.

Kixeye har gjort populära strategispel i realtid för mobila enheter och datorer. Titlarna inkluderar spel som War Commander: Rogue Assault, Battle Pirates, War Commander och Vega Conflict.

Webinar

Tre bästa investeringsfördelar öppnar upp om vad som krävs för att få ditt videospel finansierat.

Visa på begäran

Fortis anklagar Stillfront för att ha gjort kreativ bokföring som fick Kixeyes resultat att se sämre ut än vad de faktiskt var i ett påstådt illvilligt försök att undvika utbetalning.

Enligt det ursprungliga avtalet förvärvade Stillfront inte hela Kixeye. Kixeye planerade att stänga av verksamheter relaterade till spelet Maker Kingdom, som ännu inte har släppts, som fortfarande var under utveckling.

Resultatet skulle baseras på ett icke-GAAP-mått på finansiella resultat som kallas justerad EBITDA (resultat före räntor, skatt, avskrivningar och amorteringar). Stillfront påstås ha “retroaktivt” justerat eller avsiktligt manipulerat sina kostnader före sammanslagningen, vilket gör det nästan omöjligt för Kixeye att uppnå sina intäkter.

Stillfront sände också dramatiskt utgifterna för Kixeyes spel, även om det tidigare hade beskrivit spelen som stabila och lönsamma. Före förvärvet hade Kixeye mer än 70 miljoner unika användare.

I januari 2020 meddelade Stillfront att det hade sagt upp Kingdom Maker -teamet, vilket eliminerade cirka 20 tjänster.

GamesBeat

GamesBeats trosbekännelse i spelindustrin är “där passion möter affärer”. Vad betyder det? Vi vill berätta hur viktiga nyheterna är för dig – inte bara som beslutsfattare i en spelstudio, utan också som ett fan av spel. Oavsett om du läser våra artiklar, lyssnar på våra podcaster eller tittar på våra videor, hjälper GamesBeat dig att lära dig mer om branschen och njuta av att engagera dig.

Hur skulle du göra det? Medlemskap inkluderar tillgång till:

  • Nyhetsbrev, till exempel DeanBeat
  • De underbara, lärorika och roliga talarna på våra evenemang
  • Nätverksmöjligheter
  • Särskilda intervjuer endast för medlemmar, chattar och “öppna kontor” -evenemang med GamesBeat -personal
  • Chatta med communitymedlemmar, GamesBeat -personal och andra gäster i vår Discord
  • Och kanske till och med ett bra pris eller två
  • Introduktion till likasinnade parter

Bli medlem

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button