News

Republikanerna är inte glada över att McConnell har tecknat ett hemligt avtal med demokrater mot skuldtak

Senatens minoritetsledare Mitch McConnell (R-KY) tar lite värme från sin egen konferens efter att han slog demokraterna över skuldtaket utan att först meddela medlemmar i hans parti.

Både GOP -assistenter och strateger säger att hans andra senatorer är missnöjda med hur McConnell hanterade situationen.

Efter att i flera månader ha insisterat på att republikanerna inte skulle delta i att höja skuldtaket överraskade McConnell republikanerna med att meddela att han hade tecknat ett avtal med demokraterna.

RELATERAT: Liz Cheney hotar Trump -assistenter med anklagelser om kriminellt förakt om de ignorerar kallelsen till panelen den 6 januari

McConnell -uttalande okänt för andra IDP -senatorer

Mitch McConnell höll sin överraskning hemlig, eftersom andra republikanska senatorer inte visste något om erbjudandet till senatens majoritetsledare Chuck Schumer (D-NY).

Även några av McConnells republikaner, till exempel ordföranden för den republikanska senatens politiska kommitté, Roy Blunt (MO) och republikanen i senatens budgetutskott, Lindsey Graham (SC), gjorde det klart för minoritetsledaren att de inte var det nöjd med beslutet.

Senator Ted Cruz (R-TX) gick till golvet i senaten för att explodera avtalet och sa: “Jag tror att den demokratiska ledaren Schumer var på väg att ge upp och tyvärr … Republikanerna skar. Jag tror att det var ett misstag. “

RELATERAT: Leon County i Florida böter 3,5 miljoner dollar efter att ha brutit mot statligt förbud mot vaccinpass

De vanliga misstänkta

Så småningom kunde Mitch McConnell övertala tio republikaner att gå med i demokraterna för att höja skuldtaket. Listan är som den vanliga listan över republikaner som tenderar att bli skakiga.

Förutom McConnell var ja -rösterna också: John Cornyn, John Barrasso, John Thune, Roy Blunt, Susan Collins, Lisa Murkowski, Richard Shelby, Rob Portman, Shelley Moore Capito och Mike Rounds.

Detta var inte ett problem för Blunt, Shelby och Portman, eftersom de alla går i pension vid slutet av sin tjänst. Detta kan bli ett problem för Lisa Murkowski, som kommer att väljas om 2022.

RELATERAT: Walgreens stänger butiker i demokratiska San Francisco City efter att ha ökat i ‘Organized Retail Crime’

Politiskt nedfall för McConnell

Efter att ha undertecknat avtalet sa McConnell till Biden att han förmodligen inte skulle kunna göra det igen – och sa att han förmodligen inte skulle hitta 10 republikaner för att höja skuldtaket igen i december.

Demokraterna själva skulle behöva höja skuldtaket för att klara den gigantiska försoningsräkningen på 3,5 miljarder dollar.

Tuffa ord, men det här är samma historia som McConnell gav till sina egna partimedlemmar innan han ingick detta nuvarande avtal.

McConnell måste också hantera en partibas som stöder Donald Trump – som inte höll hans känslor för McConnell hemlig.

Det kan vara ensamt i toppen för Mitch McConnell.

Nu är det dags att stödja och dela de resurser du litar på.
The Political Insider är rankad som nummer 15 på Feedspots “Topp 70 konservativa politiska bloggar, webbplatser och påverkare år 2021.”


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button