News

Senior Focus Startup Lifespark når 20 miljoner dollar

I morse tog seniorhälsoteknikföretaget Lifespark, som fokuserar på äldrehälsa, in 20 miljoner dollar i serie B -finansiering. Virgo-Managed Fund och Medicare Advantage-leverantören UCare ledde rundan.

Det kommer ungefär ett år efter att det Minneapolis-baserade företaget fått in 16 miljoner dollar, enligt Crunchbase.

VAD DEN GÖR

Företaget har utvecklat ett helhetssystem med teknikstöd som fokuserar på hälsosamt åldrande. Pensionärer kan få en ”livsplan” som innehåller långsiktiga och kortsiktiga mål som syftar till att ge personen mer självständighet. Patienter kan besöka en läkare hemma eller slutföra en läkare video- besök.

Tekniken inkluderar en folkhälsoplattform som syftar till att ta bort silor. Systemet, som det kallar en elektronisk livbok, innehåller en professionell portal, livsplanen, föreskrivande signaler, en 360 patientvy och analys och insikter, samt en medlems- och familjens erfarenhet.

VAD ÄR DET FÖR

Företaget sa att det planerar att använda de nya medlen för att bygga sitt operativsystem och sin tekniska plattform.

“Att föra in andra i vårt ekosystem är det enda sättet att hantera den åldrande krisen och det avfall som finns inom vården”, säger Lifesparks vd och grundare. Joel Theisen sade i ett uttalande. ‘Denna extra infusion i vår huvudstad kommer samtidigt som vi tillkännagav en investering från UCare, en ledande betalare i Minnesota, för att betjäna alla äldre med mer välbefinnande och mindre’ vård ‘.

“Defragmentering och anpassning till leverantörer som ger en strategi för flera produkter kommer att fördjupa långsiktiga relationer som ger värde.”

MARK STILBLAD

Idag ser vi ökningen av företag som fokuserar på helhetsvård. Cityblock Health riktar sig till exempel till låginkomsttagare i Medicaid och Medicare. Den använder teknik vilket möjliggör samarbete mellan leverantörer och samhällen. Företaget tog nyligen in 400 miljoner dollar i finansiering, vilket ger sitt värde till 5,7 miljoner dollar.

Som det amerikanska folket när vi blir äldre ser vi också ett antal digitala vårdföretag som fokuserar på åldrandeprocessen. Honor Technology fick förra veckan 70 miljoner dollar i serie E -finansiering och 300 miljoner dollar i skuldfinansiering för sin teknikplattform som hjälper seniorer och deras familjer att hitta och schemalägga vårdgivare.

I går meddelade detaljhandelsjätten Best Buy att det förvärvar fjärrkontrollföretaget Current Health för att bygga upp sin portfölj för seniorer.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button