News

Sprinter Health tjänar 33 miljoner dollar för sin hemlabbetjänst

Hemvård på begäran Sprinter Health tog in 33 miljoner dollar i serie A -finansiering.

Omgången leddes av Andreessen Horowitz, med investerardeltagande inklusive General Catalyst, Accel och Google Ventures. Ängelinvesterare inkluderar DoorDash medgrundare och VD Tony Xu och tidigare senatorn Bill Frist.

VAD DEN GÖR

Sprinter skickar sjuksköterskor och flebotomister för att utföra blodprov, vitala undersökningar och COVID-19-tester internt. Patienter kan boka tid via en app och få aviseringar när tjänsteleverantören är på språng.

‘Folk skjuter upp sjukvården av alla möjliga skäl – ttror att de är friska, de får inte tid inom sina hektiska scheman, de är osäkra på kostnaden, eller de är till och med rädda för att ta reda på att något är fel, säger Max Cohen, medgrundare och VD för Sprinter. ett påstående.

“Vi har byggt ett system som gör att du kan få ditt blodprov, vitala tester eller ett COVID-19-test så effektivt, modernt och roligt som möjligt, vilket minskar hindren för att få människor den vård de behöver.”

VAD ÄR DET FÖR

Sprinter planerar att samarbeta med specialiserade laboratorier, försäkringsgivare, leverantörer och arbetsgivare för sin tjänst.

Företaget verkar för närvarande i San Francisco Bay Area och Sacramento, men planerar att expandera till Los Angeles och San Diego i slutet av året. Sprinter planerar att erbjuda sina tjänster i Texas och Florida 2022.

MARK STILBLAD

Fler sjukvårdstjänster blev tillgängliga hemma under pandemin, med telekomhälsa utnyttjande med stor tillväxt mellan augusti 2019 och augusti 2020. Även om användningen har bromsat i år hävdar vissa intressenter och leverantörer att en hybridmodell är vårdens framtid.

Äldreomsorgen är ett populärt område för hemtjänst, särskilt som fler äldre säger att de vill ålder på plats. Detaljhandelsjätten Best Buy meddelade igår att det har tecknat avtal om att förvärva hemsjukvård och distansövervakningsplattform Current Health, baserat på tidigare köp och investeringar inom äldreomsorgen.

Amazon bidrar också till hemövervakning, lanserade tjänsten Alexa Together förra månaden som gör det möjligt för vårdgivare att hjälpa och rapportera familjemedlemmar.

Hem- och äldreomsorgsplattform Honor nådde nyligen enhörningsstatus med en värdering på 1,25 miljarder dollar efter att ha meddelat att det hade samlat in 70 miljoner dollar i serie E -finansiering och 300 miljoner dollar i skuldfinansiering.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button